24 Saatte 8 Kadın Katledildi!

Jin News’in aktardığı habere göre, son 24 saat içerisinde ise 7 farklı kentte 8 kadın katledildi. Bu katliamların tamamı, kadınların evli olduğu ya da boşanmak istediği ve boşandığı erkekler tarafından gerçekleştirildi.

“KADINLAR GÜVENDE DEĞİL”

Yaşanılan kadın cinayetlerine yönelik sosyal medyadan açıklama yapan DEM Parti Kadın Meclisi, “İktidarın yürütmüş olduğu kadın düşmanı, ayrımcı söylem ve politikaların bir sonucu olan ve toplumun her kesimini etkisi altına alan bu anlayış devam ettiği sürece kadınlar güvende değildir! İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesi, 6284 sayılı yasanın etkin uygulamaması bu cinayetlerin politik olduğunun göstergesidir. Erkek-devlet şiddeti sonucu katledilen tüm kadınlar isyanımızdır!” dedi.

İZMİR’DE İKİ KADIN KATLEDİLDİ

İzmir’in Konak ilçesinde, önceki gece 23.00 sıralarında, Rıdvan Kahraman, evli olduğu Fatma Kahraman’ı ateşli silahla ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen Fatma yaşamını yitirdi. Rıdvan Kahraman, Denizli Otobüs Terminali’nde polis tarafından yakalandı.

Aynı gece, 01.30 sıralarında, Sedat Mertoğlu, boşanma aşamasında olduğu Gülsüm Mertoğlu’nu kesici aletle yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye götürülen Gülsüm Mertoğlu, hayatını kaybetti. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Sedat Mertoğlu’nun yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.

ADANA’DA ERKEK ŞİDDETİ: 4 KİŞİYİ KATLETTİ

Adana’nın Seyhan ilçesinde Hakim Eba, kayınpederinin evinin önüne gelip, boşanma aşamasında olduğu Şükran Eba’ya ateşli silahla katletti. Fail ardından, kayınbiraderi Muhammet Erat, kayınvalidesi Leyla Erat ve kayınpederi Turgut Erat’ı da ateşli silahla katletti. Fail Hakim Eba’nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor

BALIKESİR’DE MAİZER GÖKYILDIZ KATLEDİLDİ

Balıkesir’in Gönen ilçesinde Cevri Gökyıldız, evli olduğu Maizer Gökyıldız’ı ateşli silahla katletti. Ardından aynı silahla kendini vuran Cevri Gökyıldız ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik olan fail entübe edildi.

ATEŞLİ SİLAHLA KATLEDİLDİ

Diyarbakır’da dün sabah saat 10.15 sıralarında Hilal Kar, ateşli silahla katledildi. Hilal Kar’ın, dini nikahla evli olduğu M.D. tarafından katledildiği belirtiliyor. Failin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Antalya’da Abdülkadir Kocaoğlu, boşandığı Ayten Çağıran’ı kesici aletle katletti. Olay yerine gelen polis ekipleri faili gözaltına aldı, sağlık ekipleri ise Çağıran’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

EVLİ OLDUĞU ERKEK KATLETTİ

Antep’in Araban ilçesinde Mehemt Emin Mercandağı, evli olduğu Fatma Mercandağı’nı ateşli silahla katletti. Fail olay yerine gelen jandarma tarafından gözaltına alındı.

HAKKARİ

Hakkari’de dünden bu yana kendisinden haber alınamayan Kübra Gültekin’in cenazesi Zap Suyu’nda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx