Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

TAYSAD, Avrupa Dışındaki Pazarlara Yönelerek Riskleri Azaltıyor

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Avrupa otomotiv endüstrisindeki yavaşlamaya karşı pazar çeşitliliğini artırarak riskleri azaltmayı hedefliyor. TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, Türk tedarikçilerin hem teknolojiye uyum sağlamak hem de üretimi artırmak için bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

ASYA PAZARLARINA ODAKLANMA

Türk otomotiv endüstrisinin ana pazarının Avrupa olmasına rağmen, TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, pazar çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Birinci, “Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi elektrikli araç üretiminde öne çıkan pazarlara giriş çalışmalarımız artıyor. Özellikle Asya pazarlarında iş birliklerini güçlendirerek Türk tedarik sanayisinin kalitesini bu coğrafyalara taşımak önemli hedeflerimizden biri. Üyelerimizin Kuzey Amerika pazarındaki paylarını artırmak için projeler başlattık” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN GELEN TALEPLERE YANIT VERİYORUZ

TAYSAD, Türkiye’de üretim yapmak isteyen Çinli markalarla iş birliği yapmak için temas halinde. Yakup Birinci, “Yerli üreticilerimiz, Çinli markaların ürün gamları ve üretim takvimlerine yönelik tedarik hazırlıkları yapıyor. Yerli tedarik sanayimiz bu tür yatırımlara hazır durumda. Ayrıca yerelleştirme hedefleri doğrultusunda, bu markaların tedarik zincirlerine yerli katkı sağlanması için çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

KÜRESEL TEDARİKTE GÜÇLÜ KONUM

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, bu yılın ilk yarısında sektörün performansını değerlendirdi. Birinci, “İlk 5 ayda toplam araç üretimimiz 632 bin adede ulaştı. İç satışlarda önceki yıla göre %3,1 artış görüldü. İhracatta ise %5,3’lük bir artış sağlandı. Türk otomotiv sanayinin küresel tedarik zincirindeki konumu oldukça sağlam” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR

  • TAYSAD Başkanı, tedarik sanayisinin gücünün yeni projelerle devam edeceğini belirtti. Yakup Birinci, “Yeni projeler almazsak, ihracatımızda düşüş yaşanabilir. Rekabetçilik için maliyetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Yeni mobilite çözümleri ve batarya üretimi gibi alanlarda adımlar atarak rekabet gücümüzü artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

YERLİ TALEPLERE CEVAP VERİYORUZ

  • TAYSAD’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren tedarik şirketlerinin %80’inin yerli komponent ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ancak elektrikli araçlar ve yeni teknolojilerle beraber dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekildi. TAYSAD, üyelerini bu alana yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyor.

Related Posts

BYD’den Türkiye kararı… Üretime ne zaman başlanacak?

Çinli otomobil devi BYD’nin Manisa’da fabrika kurup üretime başlayacağı tarih beklenirken şirketten açıklama geldi.

Cyberpunk 2077 artık Mac’te

CD Projekt Red, uzun zamandır beklenen duyuruyu yaptı: Cyberpunk 2077: Ultimate Edition artık Apple Silicon işlemcili Mac’lerde oynanabiliyor. En az 16 GB birleşik belleğe sahip olan kullanıcılar, macOS 15.5 veya üzeri sürümlerle oyunu …

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

Komşu galaksi Andromeda’yı hiç bu kadar detaylı görmediniz

NASA, Samanyolu Galaksisi’nin “ikizi” sayılan Andromeda Galaksisi’nin en ayrıntılı görüntülerini ve ona ait enerji verilerinin “seslendirilmiş” (sonifikasyon) hâlini yayımladı. Bu etkileyici görseller ve sesler, gökbilimcilerin evrenin sırlarını çözme yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor.

WhatsApp’a uzun mesajları yapay zeka ile özetleme geliyor

Meta, WhatsApp’ta uzun mesajların daha kolay okunmasını sağlayacak bir özetleme özelliğini test ediyor.

Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı

Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin’in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral’i tanıttı.