Bakanlık çözmezse ürünleri sökeriz

Soğan Üreticilerinden Yeni Kriz Açıklaması

Mutfakların ve sofraların vazgeçilmez gıda maddesi olan soğan konusunda yeni bir kriz patlak verdi. İhracat ve market fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle 10 TL maliyetle üretilen bir kilogram soğanın 5-6 TL’ye satıldığını belirten üreticiler, bakanlıkların vaatlerini yerine getirmemesi halinde hasat edilmemiş tarlaları ürünlerle birlikte süreceklerini açıkladı.

Mısır’ın Çöpü Geliyor

Soğan Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Reşit Kaya, Türkiye’nin yüksek üretim maliyetleri ve ihracat politikası dolayısıyla Romanya, Ukrayna gibi pazarları kaybettiğini ifade etti. Hafta sonuna planlanan basın açıklamasını ertelediklerini belirten Kaya, Gıda ve Ticaret bakanlıklarından ihracatı kolaylaştırma ve teşvik etme taleplerinde bulunduklarını söyledi.

Kaya, marketlerin ürünleri almayı reddettiğini ve 6-7 TL’ye kadar fiyat teklif ettiklerini dile getirdi. Zarar edebilecek durumda olmadıklarını vurgulayan Kaya, “Biz devlet değiliz. Soğan üreticisi küstüğü zaman Mısır’ın çöpünü getiriyoruz. Bunu daha önce yaşadık. Bakanlıktan geri dönüş alamazsak tarlaları süreceğiz.” dedi.

Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şemseddin Cünedioğlu da piyasada arz fazlası olduğunu belirterek, “Soğan tarladan ortalama 6 TL’ye gelirken marketler bunu 20 TL’ye satıyor. Hükümet, soğan ve patates ile enflasyonu düşürebileceğini düşünüyor gibi. Üretim sezonunda dışarıdan ürün ithalatının üreticiyi zorladığını dile getirdi.”

Related Posts

Kadın girişimcilere 2024’te 208 milyar lira kredi verildi

Ekim-Aralık 2024 döneminde 64 bin kadın girişimciye, yaklaşık 74 milyar lira tutarında kredi kullandırılırken, yılın tamamında bu rakam yaklaşık 208 milyar liraya ulaştı.

Hükümet faizde direksiyonu kaybetti: 1 milyon liranın getirisi maaş gibi

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalar arasındaki yarış kızıştı. Vadeli mevduat faizleri yüzde 50’ye dayanırken, 1 milyon TL’nin 1 aylık getirisi adeta maaş gibi oldu. İşte banka banka güncel faiz oranları…

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

Yağmur altında metrelerce ucuz çay-simit kuyruğu

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı altında ezilen tüketici, kuruş hesabı yapıyor. Alım gücü düşen yurttaşlar, ucuz ürün arayışına devam ediyor.

İstanbul depremi sonrası GSM operatörleri sınıfta kaldı: Savaştaki Ukrayna’da fiyatlar daha düşük!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında GSM operatörlerinin hizmet verememesi kullanıcılar arasında büyük tepki yarattı. Avrupa’da sunulan uygun fiyatlı sınırsız internet paketlerinin aksine Türkiye’de mobil iletişim hizmetlerinin fiyatları ve sınırlı veri seçenekleri dikkat çekiyor.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir