Biz kime benzeriz

“`html

Uzun zamandır söylenip duruyoruz: “Türkiye,

bir kamu diplomasisi

konusunda yeterince etkili değil…”, “Bu ülke,

marka değerini

koruyamıyor; bu nedenle beyin göçünü durduramıyor…”, “İletişimde dünya ile rekabet edemiyoruz…” , “Ülkelerin sıralandığı

yumuşak güç

endekslerinde, ya giremiyoruz ya da son sıradayız…”

On yıl önce, bu durumun bir gün tamamen değişeceğini söyleselerdi, muhtemelen gülerek geçerdik… Ancak artık geldiğimiz noktada, ‘çifte kavrulmuş’ iletişimciler dahil, birçok alan insanı bu duruma şaşırmış durumda…

Geçen yıl Türkiye’yi sert bir biçimde eleştiren ünlü Alman yayın organı

Der Spiegel

‘in kaleme aldığı makale, değişim rüzgarlarının estiğini fark etmemizi sağladı.

İlginç bir şekilde, Batı basımında ve genel olarak dünya genelinde, Türkiye ile ilgili

algılar

bizim algılarımızdan çok daha

hızla

ve

olumlu

bir şekilde gelişiyor.

Der Spiegel’in sözüne bakacak olursak: “Türkiye artık sadece bölgeler arası bir aktör değil, dünya ölçeğinde önemli bir oyuncudur…”

Bizim ‘küreselci-evrenselci’ anlayışa sahip olanların bu noktaya gelmeleri için daha ne kadar süre geçmesi gerekir?

İngiltere,

İRA

ve İspanya’nın

ETA

problemlerinin üstesinden geldiği gibi, büyük kayıplara ve on binlerce şehit verilmesine neden olan

PKK

sorununu ustaca çözen Türkiye, artık bölgede etkili bir lider konumuna gelmiştir.

NATO

Bakanlar Toplantısı,

Ukrayna-Rusya

görüşmeleri,

Hindistan-Pakistan

çatışması ve

Afrika

‘da yaşanan pek çok sorun, özellikle gençlerimiz için ülkeleriyle gurur duymaları adına olumlu bir ortam oluşturdu.

Peki, bu durumdan kimler rahatsız? Etrafınıza bir göz atın…

İletişim Festivali

Kocaeli Üniversitesi

İletişim Fakültesi, geleceğin iletişim uzmanlarını yetiştirme amacıyla

Türkiye Sigorta Birliği

ve

Kürşat Çakıroğlu İnşaat

destekleriyle “İletişim Festivali” düzenledi. Bu festival, öğrencilere sektörün öncü isimleriyle etkileşim kurma, güncel trendler hakkında bilgi edinme ve kariyer hedeflerini şekillendirme fırsatı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarına katkıda bulunacak atölye çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle sosyal-kültürel gelişimlerine destek sunma hedefleniyor.

Birkaç yıl boyunca, iletişimin uygulamalı bir bilim dalı olduğu ve akademik eğitimin mutlaka sektörle organik bir bağa sahip olması gerektiğini dile getirdik… Bazı ‘iyi örnekler’ elbette yaşandı, biz de bunları memnuniyetle karşıladık. Fakat bu az sayıdaki uygulama, iletişim fakültesi mezunlarının sektörde iş bulma sorununun üstesinden gelmek için yeterli olmadı…

Bu sorunu çözmenin yolu, öğrencileri üniversite hayatları boyunca uygulamalı eğitime dahil etmekten geçiyor. Kocaeli Üniversitesi’nin düzenlediği festival, bu açıdan oldukça önem taşıyor. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını, çeşitlenmesini ve yeni modüllerle gençlerin desteklenmeye devam edilmesini içtenlikle diliyoruz.

Uzun vadede ses getirmek için çaba göstermek şart!

DenizBank

, tarım sektöründeki finansmanı artırmak amacıyla “Üretici Kart” programı ile MobilDeniz üzerinden bir ay faizsiz olarak 25 bin TL nakit avans sunuyor. Ayrıca, anlaşmalı iş yerlerinden yapılan alışverişlerde Mayıs sonuna kadar geçerli olmak üzere 5 ay kadar vade avantajı sunuluyor. MobilDeniz uygulaması ile çiftçiler, banka şubesine gitmeden 4 milyon TL’ye kadar

traktör kredisi

için başvuru yapabiliyorlar.

Dün,

Dünya Çiftçiler Günü

‘ydı. DenizBank, bu özel gün dolayısıyla yukarıda belirtilen uygulamaları hayata geçirmenin yanı sıra iletişim çalışmalarıyla da desteklerini gösterdi.

Meseleye biraz daha derinlemesine bakmakta fayda var…

Tarım Bankacılığı

ve bu alandaki çeşitli ürünler, DenizBank’ın özel uzmanlık alanlarından biridir ve bu konuda uzun yıllardır önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu nedenle, Dünya Çiftçiler Günü çerçevesinde yürütülen iletişim faaliyetleri, yalnızca yukarıda belirtilen hizmetlerle sınırlı kalmıyor. Bahsi geçen hizmetler ya da ürünlerin, bu alandaki birikimi ve özveriyi yansıtan bir vesile olarak da görülmesi gerekiyor.

Yani, genelini vurgulamak üzere bir bölümü kullanarak, uzun yıllardır süregelen, uzmanlıkla sahiplenilen bir konu hatırlatılmak istenmiştir. Bu yaklaşım, bir kampanya veya dönemsel bir aktivite olarak sunulmuştur; tıpkı bir gölü oluşturan damlalar gibi…

İletişim uzmanlarının, ‘yoktan’ itibar oluşturabileceğini varsayan bazı bireylere bu durum örnek teşkil edebilir.

Zeka meselesi

İş insanı merhum

Sakıp Sabancı

‘nın vasiyeti doğrultusunda hayata geçirilen ve 1994 yılından bu yana olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporculara verilen “Sakıp Sabancı Spor Ödülleri” sahiplerini bulmuştur.

Ödüller,

Paris 2024 Paralimpik Oyunları

‘nda ülkemizi gururlandıran para yüzmede iki altın madalya alan

Umut Ünlü

, para judo branşında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran

İbrahim Bölükbaşı

, para tekvando branşında ülkemize ilk altın madalyayı getiren

Mahmut Bozteke

, para okçulukta altın madalya sahibi

Öznur Cüre Girdi

ve Rio, Tokyo ve Paris Paralimpik Oyunları’nda üst üste üç altın madalya kazanarak spor tarihimizde bir ilke imza atan

Türkiye Kadın Millî Golbol Takımı

‘nın olmuş.

Ödül verilecek kişi ya da kuruluşa sponsor olmanın büyük bir titizlik gerektiren bir konu olduğunu unutmamak gerek; yanlış bir tercih, bir markayı rezil edebilir ya da onu zirveye taşıyabilir.

Bu seçimler yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır; özellikle markanız adına ‘risk’ oluşturmayacak ve kriz ortamı yaratmayacak kişilerin seçilmesi oldukça önemlidir.

Sakıp Bey’in stratejik zekası, ona verilen ödüllerin organizasyonunda kendini göstermektedir. Milli sporcuların seçilmesi, tüm güvenlik kaygılarını ortadan kaldırır. Halihazırda başarılı olan bu sporcuların ödül alması ise ‘başarısızlık’ ile markanın yan yana gelmesini imkansız kılmaktadır.

Özellikle Sabancı Ailesi’nin

konu yönetimi

çerçevesinde uzun zamandır üstlendiği ‘engelleri kaldırmak’ perspektifi ile birleşince, bu tam anlamıyla mükemmel bir tasarım haline gelmektedir.

“`

Related Posts

Uzmandan tahminler: Memur ve emeklilere Temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekliler için zam dönemi yaklaşıyor. Temmuz ayında netleşecek olan maaş artışları için ilk 4 aylık fark ortaya çıkarken, enflasyon tahminleriyle birlikte toplam zam oranı da şekillenmeye başladı.

KKM bakiyeleri küçülmeye devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 33 milyar 836 milyon lira azalarak 625 milyar 887 milyon liraya düştü.

Altın tekrar ne zaman yükselişe geçecek? Zafer Ergezen: Bu seviye görülmeden zor

Altın fiyatları son bir ayın en düşük seviyesine gerilerken emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, yatırımcıları merak ettiği soruları yanıtladı. Güvenli liman olarak görülen altında rüzgar tersine döndü. Ons altın 3 bin 180 dolara çekilerek hafta …

Altın fiyatları bir ayın dibini gördü: Gram altın 4 bin liranın altına düştü

Potansiyel bir küresel resesyon korkularının yatışması altın fiyatlarına yansıdı. Gram altın 4 bin liranın altına düştü.

Borsa şirketlerinin yarısı bu yıl ilk çeyrekte zarar yazdı

Borsa şirketlerinin yarısı bu yıl ilk çeyrekte zarar yazdı

Sert düşmüştü! İşte altında son durum

Küresel piyasaları yakından ilgilendiren ABD-Çin ticaret müzakerelerinde gelen sürpriz anlaşma, dün altın fiyatlarını adeta dibe çekti. Daha önce tarife krizi ile yükselişe geçen altın fiyatları, eski seviyelerine .çekilmeye başladı. Tarafların …