Çalıntı Bisikletin Peşine Düşen Polis, Çalıntı Sanat Eserlerini Buldu

Kopenhag’da ulaşımda en çok tercih edilen araçlar arasında bisikletler ve elektrikli bisikletler tercih ediliyor. Hâliyle şehirdeki hırsızlık vakaları da genellikle bu araçların çalınması şeklinde oluyor. Elektrikli bisiklet ve scooter sahipleri bu yüzden de “şehirdeki en çok korktukları suç olan bisiklet ve scooter hırsızlığı sonrasında araçları bulunabilsin diye GPS sistemleri kullanıyorlar. 

Bu türden bir davayı aydınlatmaya çalışan polis memurları, çalındığı belirtilen elektrikli bisikletin izini sürmeye başladı. Bu arayışın sonunda polisler, bisikletle birlikte çalınan sanat eserlerini de buldu. Yapılan açıklamada polis sözcüsü “Söz konusu adreste bulduğumuz şey çalıntı bir bisikletten fazlasıydı.” dedi. 

Eserler 31 Mart’ta çalınmıştı

Kopenhag’ın güneyinde bulunan bir adreste arama yapan polis, çalıntı olduğu tahmin edilen on bir scooter ve elektrikli bisiklet dışında 31 Mart’ta bir galeriden çalındığı belirtilen bir dizi sanat eserini ele geçirdiklerini açıkladı. Olay yerine gelen müfettişler, 32 ve 40 yaşındaki iki şüpheliyi ağır hırsızlık gerekçesiyle tutukladı. Polis bu kişilerin 14 sanat eserini nasıl ele geçirdiklerini bulmak için soruşturma başlattı. 

Polis istatistiklerine göre Kophenag’da 2023 yılında 17 binden fazla bisiklet çalındı. Polis birimleri için bu türden hırsızlıklara karşı GPS sistemlerinin kullanılması, vakaların çözülmesinde büyük avantaj sağlıyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx