Denizi olmayan ilden 53 ülkeye balık ihracı






Fırat Nehri Üzerinde Balık Üretimi ve İhracatı Artıyor

Fırat Nehri Üzerinde Balık Üretimi ve İhracatı Artıyor

Fırat Nehri, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa arasında doğal bir sınır oluştururken, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan birçok baraj gölüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu baraj gölleri üzerinde kurulan tesislerde üretilen balıklar, pek çok ülkeye ihraç edilmektedir.

Diyarbakır’da Türk Somonu Üretimi Başladı

Çüngüş ilçesinde bulunan Atatürk Barajı havzasında faaliyet gösteren bir balık üretim tesisi, Türk somonu üretimine başladı. Ülke genelinde Türk somonu ve alabalık üretimi yapan firma, bölgede 20 modern kafes kurarak üretime geçti.

Çüngüş’teki kafeslere getirilen 300 gram ağırlığındaki balıklar, Atatürk Baraj Gölü’nde büyümeye devam ediyor. Balıklar, 3 kilograma ulaştıktan sonra Elazığ’ın Keban ilçesindeki işleme tesislerinde fileto haline getirilerek 53 farklı ülkeye ihraç edilecek.

Firmanın Diyarbakır Müdürü Volkan Yıldızhan, yapılan yatırımın bölge için büyük bir önem taşıdığını belirtirken, üretim kapasitesinin zamanla artırılacağını ve istihdam sağlanacağını vurguladı.

Fırat Nehri, Balık Üretimine Olanak Sağlıyor

Fırat Nehri üzerinde bulunan Keban Barajı, Karakaya Barajı, Atatürk Barajı, Birecik ve Karkamış Barajı gibi birçok barajda balık üretimi yapılmaktadır. Firma, her barajın havzasında üretim kafesleri bulundurarak ihracatını sürdürmektedir.

Çalışanlardan Bayram Erikçi, tesis sayesinde iş bulduğunu ve artık il dışına çalışmaya gitmek zorunda kalmadığını dile getirirken, Fırat Nehri kıyısındaki bir restoran işleten Mehmet Buğdaycı da tesisin bölgeye iş imkanı sağladığını belirtti.


Related Posts

CHP’li vekiller açıkladı: Fındık devine yargı freni

CHP Ordu milletvekilleri Mustafa Adıgüzel ve Seyit Torun, Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin Ferrero’nun fındık piyasasındaki tekelleşme girişimine son verdiğini belirterek, alınan kararı “fındık üreticisinin zaferi” olarak değerlendirdi.

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? Ödeme takvimi açıklandı!

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belli oldu. Zamlı maaş ödemeleri temmuz ayında tahsis numarasına göre hesaplara yatırılacak. Milyonlarca emekli yeni maaşları için geri sayımı başladı. Peki zamlı emekli maaşları ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar…

Rekabet Kurumu’ndan kritik karar: Fiyat belirlemede yeni dönem!

Rekabet Kurumu, dijitalleşen piyasalarda artan pazar hakimiyetine karşı yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Kurum, piyasaya giriş engellerini kaldırmaya ve rekabeti güçlendirmeye odaklanıyor. Soruşturmalar ve düzenlemelerle piyasa dengesinin korunması hedefleniyor.

Almanlar kıskandı , Türkiye fark attı

Alım gücü maaş zamları ile yükselen Almanya’da yüzde 2’lik enflasyonla fiyatlar da düşüşe geçiyor. 20 Euro ile alışveriş sepetinin doldurulduğu ülkede Türkiye’den giden ürünler daha ucuza satılıyor.

Emekliler Kadıköy’de “seçim sandığı” kurdu: Yönetemiyorsanız yönetecekler gelsin

Bir grup emekli, EYT ve Emekliler Federasyonu’nun Kadıköy İskele’de düzenlediği protesto eyleminde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. Eylemde, emekli ve dargelirlileri derinden etkileyen kira sorunu skeçle anlatıldı. Biri emeklinin ev …

Konut kredisi almak için uygun tarihi açıkladı! “Acele etmeyin” diye uyardı

Faiz indirimi beklentisiyle konut piyasası yeniden hareketlenirken, Mali Müşavir İsmet Çetinkaya Ekol TV’de katıldığı programda konut kredilerine ilişkin kritik hesaplamalar yaptı. Çetinkaya katıldığı bir televizyon programında, “Konut kredi …