Doğunun güçlü aktörü Filistin’in bağımsızlığını destekliyor

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filistinli grupların bağımsız bir Filistin devleti kurma çabalarını güçlü bir şekilde desteklediğini ve bu sürecin bir an önce tamamlanmasını umduğunu duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, bugün düzenlenen basın toplantısında, “Çin, Filistinli grupların iç uzlaşı temelinde bir bağımsız Filistin devleti kurmasını dört gözle bekliyor” ifadesini kullandı. Lin, bu açıklamanın Filistinli grupların arasındaki birliğin önemini vurguladığını ve bağımsız bir Filistin devletinin bölgesel barış ve istikrar için kritik bir adım olduğunu belirtti.

Lin’in açıklaması, İran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikaste uğramasıyla ilgili gelen bir soru üzerine yapıldı. Lin, “Bu tür olaylar, bölgedeki gerilimi ve çatışmaları daha da derinleştirebilir. Bu nedenle, Gazze’de en kısa sürede kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır” dedi.

ÇİN HANİYE SUİKASTİNE DE TEPKİ GFÖSTERMİŞTİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien dün yaptığı açıklamada Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’da suikaste uğramasını kınadıklarını ve şiddet eylemlerine karşı olduklarını vurgulamıştı.

Olayın bölgesel istikrarsızlığı artırabileceğinden endişe duyduklarını ifade ederek, Gazze’de derhal kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir