Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! 100 gramında yalnızca 21 kalori var

Tere Besin Yoğunluğu Açısından Öne Çıkıyor

Sağlıklı sebzeler kategorisinde birinci olan tere, son analizlere göre besin yoğunluğu açısından en yüksek puanı almış durumda. Pestisit gibi zararlı maddelerin yaygın şekilde kullanılması, sağlıklı meyve ve sebzeler bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi oldukça önemli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sunulan Ulusal Beslenme Sağlık Programı (PNNS) önerileri doğrultusunda, doğru beslenme konusunda bilinçlenmek önemli. Bu doğrultuda William Paterson Üniversitesi’nden bilim insanları, 41’den fazla meyve ve sebzeyi detaylı bir şekilde analiz ederek dikkate değer veriler elde etti.

Yapılan analizlere göre, tere otu 100 üzerinden 100 alarak besin yoğunluğu açısından zirveye yerleşti.

Terenin Sağlığa Faydaları

Karaciğer ve akciğer sağlığı için faydalı olan tere, karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesine destek olurken sigaranın etkilerini azaltabilir.

C vitamini bakımından zengin olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sindirim sistemine destek olan tere, sindirimi kolaylaştırır ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde kanser riskini azaltabilen tere, mevcut tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

Yüksek demir içeriğiyle kansızlık sorununa iyi gelen tere, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle böbrek ve idrar yollarını temizler.

Emziren annelerde süt üretimini artırıcı etkisi bulunan tere, aynı zamanda stresi azaltarak uyku sorunlarına da iyi gelir.

Related Posts

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Kanal İstanbul gibi ‘çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor: ‘Kentin ısısını artırıyor’

Kanal İstanbul gibi projelerin kentlerde beton yoğunluğunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Köktürk, “Kirli hava ve artan sıcaklıklar sağlığımızı tehdit ediyor” diye konuştu.

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir