İsrail Genelkurmay Başkanı’ndan Lübnan sınırında işgal hazırlığı iması

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan’da yeni saldırı ve suikastlar düzenleme tehdidinde bulundu.

AA’nın haberine göre, İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Halevi’nin, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta öldürülmesinin ardından Lübnan sınırında düzenlenen tatbikata katıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Tatbikat, İsrail ordusunun çeşitli birimlerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi. Tatbikatta askerler, dağlık ve kentsel alanlarda savaşmak dahil olmak üzere çeşitli senaryolar konusunda eğitim yaptı” ifadelerine yer verildi.

Halevi, tatbikata katılan askerlere yaptığı konuşmada, “Dün Hizbullah’ın en üst düzey askeri figürü olan ve aynı zamanda (Hizbullah Genel Sekreteri) Hasan Nasrallah’a çok yakın bir kişi olan ve aslında tüm askeri işleri ayarlayan Fuad Şükür’ü öldürme fırsatı bulduk” dedi.

Lübnan’da yeni saldırılar düzenleme imasında bulunan Halevi, “İsrail ordusu Beyrut’un bir mahallesinde nasıl hareket edeceğini ve belirli bir noktaya nasıl ulaşacağını biliyor. Aynı zamanda yer altında belirli bir noktaya nasıl saldıracağını da biliyor. Ayrıca içeride (Lübnan’da) büyük bir güçle nasıl savaşacağımızı da biliyoruz ve siz de bu hafta bunun için eğitim alıyorsunuz” diye konuştu.

İsrail ordusu, dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürdüğünü duyurmuştu. Hizbullah komutanı Fuad Şükür, 1983’te Beyrut’taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rolü olduğu iddiasıyla Washington’un başına ödül koyduğu isimler arasında yer alıyordu.

Filistin’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Hizbullah örgütüyle çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında “Mavi Hat” olarak tabir edilen sınır hattındaki askeri gerilim sürüyor.

(ANADOLU AJANSI)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir