Parkinson hastalarına umut olan tedavi: Beyin Pili ve Akıllı Ses Ötesi

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nden Yeni Bir Umut

Parkinson, hayat kalitesini düşüren ve en basit kas hareketlerinin bile güçlükle yapılmasına neden olan insanların korkulu rüyası haline geliyor. Beyinde dopamin adı verilen maddenin eksilmesiyle ortaya çıkan bu hastalık, titreme, tutukluk ve hareketlerde yavaşlama gibi belirtilerle seyreden, kronik, dejeneratif ve ilerleyici bir sinir sistemi hastalığıdır.

Psikolojik yönleriyle de dikkat çeken bu hastalık, fiziksel etkilerinin yanı sıra hastaların günlük yaşamlarını derinden etkileyebilir ve zamanla kişinin bağımsız yaşamını zorlaştırabilir.

İlaç tedavileri genellikle başlangıç evrelerinde etkili olsa da ilerleyen dönemlerde yetersiz kalabilir. Ancak, gelişen teknoloji ve modern tıp sayesinde, Parkinson hastaları için umutlar tükenmemektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) tarafından sağlanan Beyin Pili ve Akıllı Ses Ötesi tedavi yöntemlerinin hastaların hayatında nasıl bir fark yarattığını Dünya Parkinson Günü kapsamında açıkladı.

Cerrahi Müdahalenin Önemi

Parkinson hastalığı genellikle sadece titreme ile sınırlı kalmaz; hareketlerde yavaşlama ve donukluk gibi belirtiler de gösterebilir. İlk kez 1817’de İngiliz hekim James Parkinson tarafından tanımlanan bu hastalık, bazı bireylerde ilaç tedavilerine yeterli yanıt vermez.

Yaşam kalitesinin sürdürülememesi ya da ilaçların olumsuz etkilerinin hissedilmesi durumunda, cerrahi müdahale gerekebilir. Medipol Sağlık Grubu’ndan Doç. Dr. Ali Zırh, bu yenilikçi uygulamaların, tıbbi tedaviden fayda görmeyen başta Parkinson hastaları olmak üzere bazı hareket bozukluklarında önemli bir alternatif sunduğunu belirtmektedir.

Beyin Pili Tedavisiyle Yaşamı Geri Döndürmek Mümkün

Beyin Pili uygulaması, beyine iki ince elektrot yerleştirilerek elektriksel uyarım verilmesiyle gerçekleştirilir. Doç. Dr. Zırh, bu yöntemin nöromodülasyon olarak adlandırıldığını ve beyindeki hücrelerin elektriksel aktivitesini uyarıp, baskılayıp veya değiştirebildiğini belirtmektedir.

Doç. Dr. Zırh, “Bu tedavi sayesinde beyindeki hücrelerin aktivitelerini değiştirerek hastaların bağımsız yaşamalarını sağlayabiliyoruz. Hastalığın ilk yıllarına geri döndürebildiğimiz hastalarımızın bağımsızlık kazanmaları, eski sağlıklı günlere yaklaşmaları anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Akıllı Ses Ötesi Tedavisiyle Titremeye Son

Doç. Dr. Zırh, Beyin Pili’nin yanı sıra Akıllı Ses Ötesi tedavisinin de önemli bir yöntem olduğunu belirtti. Bu tedavinin, lazer benzeri bir yakma işlemiyle gerçekleştiğini ve pek çok hareket bozukluğunda etkili olduğunu vurguladı.

Parkinson Hastaları İçin Yeniden Umut Doğuyor

İlerleyen evrelerde dahi Parkinson hastalığının çözüm yollarının bulunduğunu belirten Doç. Dr. Zırh, daha fazla hasta için umut olduğunu söylüyor.

Doç. Dr. Zırh, “Tıbbi tedavinin yetersiz kaldığı veya hastalığın etkilerini azaltmak için cerrahi müdahalenin gerektiği durumlarda, hastalarımıza Beyin Pili ve Akıllı Ses Ötesi tedavileriyle yaşamın tadını çıkarmalarını sağlıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Zırh, Dünya Parkinson Günü’nü kutlayarak tüm hastalara ve hasta yakınlarına sağlıklı ve huzurlu günler diledi.

Related Posts

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Uzmanı açıkladı: ‘Bel fıtığının ameliyatsız tedavisi mümkün’

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, “Uzun süre oturmak, ağır yük kaldırmak gibi nedenlerle ortaya çıkan bel fıtığı, küresel bir sağlık sorununa dönüşüyor. Robotik lazerle bel fıtığı tedavisini ağrısız, neştersiz ve hızlı bir şekilde çözebiliyoruz” dedi.

Burnunuz sürekli kaşınıyorsa dikkat!

Mevsimsel belirtilerle karıştırılan bahar alerisi, aslında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Peki doğru tanı nasıl konulur, en etkili tedavi yöntemi nedir?

Bakırköy’de ücretsiz ağız ve diş sağlığı polikliniği hizmette

Halk sağlığı odaklı çalışmalarını artıran Bakırköy Belediyesi, baştan sona yenilenen Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde ücretsiz diş temizliği, dolgu, diş çekimi ve kanal tedavisi hizmetini vatandaşlarla buluşturdu. Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr …

Meteoroloji’den Hava Durumu Tahmini: Sağanak Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Muğla, Giresun ve Siirt çevreleri …

Amasya’da Zirai Don Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Amasya’da kar yağışı ve sonrasında oluşan zirai don nedeniyle zarar gören arazilerdeki tespit çalışmalarını sürdürüyor. 10-12 Nisan tarihlerinde etkili olan kar yağışı ve don olayı çiçek açan meyve ağaçlarında büyük çapta zarara yol açtı. Ayrıca ürün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir