Son dakika… İstanbul’da Bahçelievler’de 4 katlı binada çökme! Valilikten ilk açıklama

Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak içerisinde bulunan 4 katlı binada kısmi çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler çevrede güvenlik önlemi alarak binada çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sürüyor.

27 Haziran 2024

DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Bahçelievler’de 4 katlı binada çökme meydana geldi. Çöken bina dron ile havadan görüntülendi.

27 Haziran 2024

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Çökme gelen binayla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 27.06.2024 Perşembe günü saat 04.45 sıralarında Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi Yadigar Sokakta bulunan ve 1980 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye , 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir.

Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir.

Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır.

27 Haziran 2024

‘3 KAÇAK KAT YAPILMIŞ’

Bölgede toplam 4 binanın boşaltıldığını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, CNN TÜRK canlı yayınında Burçak Bozkuş’a açıklamalamalarda bulundu.

Bahadır’ın açıklamalarından satır başları şöyle; 80 yılında 4 katlı yapılıyor. 94 yılında da 3 kat kaçak yapılmış. 7 katlı bir bina. Aşağıdaki 3 kat çöktüğü için görünmüyor.

Çok çabuk davranmışlar, çabuk boşaltmışlar binayı. Vatandaşlarımıza bir şey olmaması tek temennimiz. Enkazda kimsenin olmadığı netleşti. Çöken binamız ve etrafındaki 3 binayı boşalttık, oradaki vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Binada 9 daire var

Kentsel dönüşüm bizim birinci önceliğimiz. Vatandaşlarımızdan da müteahhit arkadaşlarımızdan da destek istiyoruz.

27 Haziran 2024

BİNADAN SESLER GELİNCE TAHLİYE EDİLMİŞ

Olay yerinde mahalle sakinleriyle konuşan CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, bina sakinlerinin gece saatlerinde çatırtı sesleri duyduklarını ve saat 04.30 sıralarında binanın boşaltıldığını söyledi.

27 Haziran 2024

‘KAMYON GEÇSE BİNALARIMIZ SALLANIYOR’

Çevrede yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Çökme nedeniyle kendi evinin de hasar gördüğünü söyleyen Ayhan Taşkın, “Ben hemen yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. O anda uyuyorduk. Bir gürültü duydum kalktım. Duvar gittiği gibi zor kurtardım çocukları. Çok korktuk. Kapıyı kırdım çocukları yatak odasından çıkarttım” ifadelerini kullandı.

Harun Kolal isimli bir başka vatandaş ise, “Bir gürültü duyduk. Deprem sandık. Camlara çıktık. Binanın çöktüğünü gördük. Tam karşısından bir inşaat çalışması vardı. Vinçler çalışıyordu. Sarsıntısını ana caddeden bile hissediyorduk. Zaten bu binaların hepsi eski” şeklinde konuştu.

Mahallede yaşayan Zeynep Dernek isimli kadın kentsel dönüşüm konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek, “Bu mahallenin hepsi eski evler. Burada inşaat çalışması var. Evlerimiz sallandı. Kamyon dahi geçse binalarımız sallanıyor” dedi.

Canlı Anlatım Özeti

  • DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ
  • İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
  • ‘3 KAÇAK KAT YAPILMIŞ’
  • BİNADAN SESLER GELİNCE TAHLİYE EDİLMİŞ
  • ‘KAMYON GEÇSE BİNALARIMIZ SALLANIYOR’

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx