TatilBudur’un Yüzde 35,83 Hissesi İş Girişim Sermayesi’ne Devredildi

TatilBudur’un Yüzde 35,83’lük Hissesinin İş Girişim Sermayesi’ne Devri Tamamlandı

Online seyahat platformu TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi Türkiye İş Bankası iştiraklerinden İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, şirkette yüzde 99,98’lik payla hakim ortak konumuna yükseldi.

TatilBudur’un Yönetim Kurulu Üyesi ve kurucusu Bülent Kuş’a ait olan yüzde 35,83’lük hissenin devri süreci tamamlandı. 1997 yılında kurulan TatilBudur, yıllık 60 milyonun üzerinde ziyaretçiye ve 1 milyonun üzerinde müşteriye ulaşarak, 60’a yakın ilde 500’den fazla acente ve 2 bin 500 seyahat danışmanıyla sektörün önde gelen markalarından biri haline geldi.

27 Ocak’ta tamamlanan hisse devriyle TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi 1 milyar 775 milyon TL bedelle İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, TatilBudur’da hakim ortak konumuna gelirken, şirketin büyüme ve modernizasyon yolculuğunda yeni bir dönem başlamış oldu.

İlk olarak 2015 yılında gerçekleşen yatırımla başlayan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’daki ortaklığı, 2020 ve 2024 yıllarında gerçekleşen hisse alımlarıyla güçlendi. Bu ortaklık, şirketin operasyonel gücünü artırırken teknoloji altyapısının geliştirilmesine de önemli katkı sağladı.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Kubilay Aykol, yaptığı açıklamada, Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’da hakim pay sahibi olduğunu vurgulayarak, şirketin büyüme ve gelişimine aktif olarak katkı sağlayacaklarını belirtti. Bu adımın, bankanın turizm sektöründeki hedefleriyle de örtüştüğünü aktardı.

‘Teknoloji Altyapımızı Güçlendirerek Yeni Projelere Odaklanacağız’

TatilBudur CEO’su Onur Otruş, hisse devriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bülent Kuş’un vizyoner liderliğiyle başlayan TatilBudur’un 27 yıllık başarı hikayesinden sonra yeni bir döneme adım atıyoruz. İş Girişim Sermayesi ile birlikte, TatilBudur’u daha ileri taşımak için çalışacağız. Ortaklığımız operasyonel gücümüzü artırırken, müşteri memnuniyeti odaklı büyüme stratejilerimize olanak sağladı. Bu son devir ile teknoloji altyapımızı güçlendirerek sektördeki konumumuzu pekiştirecek yeni projelere odaklanacağız” dedi.

Related Posts

Çiğ süt fiyatı beklentilerin altında kaldı: ‘Sektör değil memleket meselesi’

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye fiyatının destek hariç 17,15 TL’den 18,35 TL’ye çıkarılmasına karar verdi. Karar 1 Ağustos 2025 tarihi sonrası geçerli olacak. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt …

ABD ekonomisine güven erozyonu: Trump’ın yeni bütçe yasası borçaları arşa çıkarttı

ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan yeni bütçe yasası, ülkenin zaten devasa olan kamu borcunu daha da büyütüyor. 2015 yılında 18,2 trilyon dolar seviyesinde olan ABD’nin borcu, Temmuz 2025 itibarıyla 36,6 trilyon doları geçti. Kongre Bütçe …

Seyahat edecekler dikkat! 15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Dolar yükselmeye devam ediyor! İşte son rakam (11 Temmuz 2025)

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,07 üzerinde 40,0730’dan tamamladı. Dolar/TL, bugün saat 09.25 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 40,1720’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 artışla 47,0140 …

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi