Uzmanlar açıkladı: 50 yaş öncesi yapmak demansı önleyebilir

Bilim insanları, düzenli egzersizin beynin düşünme ve hafıza ile bağlantılı bölgelerinin hacmini korumaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Çalışmaya göre, yaşam boyu fiziksel olarak aktif kalan kişiler, Alzheimer hastalığının temel belirtilerine sahip olsalar bile bilişsel gerileme yaşama olasılığı daha düşük oluyor.

DailyMail’in haberine göre; araştırmacılar, 5.000’den fazla kişinin doğumundan itibaren takip edildiği uzun süreli bir ulusal sağlık araştırmasının verilerini analiz etti. Çalışmada 70 yaşına ulaşan kişileri incelenirken, bu kişilerin 50 yaşına gelmeden önce ve sonraki 30 yıllık fiziksel aktivite kayıtları değerlendirildi.

Beyin taramaları, yaşam boyu egzersiz yapmanın 70 yaşında daha iyi bilişsel işlevlerle ilişkili olduğunu gösterdi. Üstelik araştırma, bu faydaların kadınlarda erkeklere göre daha belirgin olduğunu ortaya koydu.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Dr. Sarah-Naomi James, çalışmanın sonuçlarının, aktif olmak için hiçbir zaman geç olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Alzheimer’s Research UK’den David Thomas ise, “Demans yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası değildir. İnsanların buna yakalanmasını önlemenin yollarını bulmak, tedavi misyonumuzun hayati bir parçasıdır” dedi.

Related Posts

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Kanal İstanbul gibi ‘çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor: ‘Kentin ısısını artırıyor’

Kanal İstanbul gibi projelerin kentlerde beton yoğunluğunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Köktürk, “Kirli hava ve artan sıcaklıklar sağlığımızı tehdit ediyor” diye konuştu.

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir